Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 

FAQ - Pogosta vprašanja

Vaše vprašanje - naš odgovor

V tej rubriki so objavljena vaša vprašanja, ki nam jih najpogosteje zastavljate. Če odgovora na vaše vprašanje ne najdete med spodnjimi odgovori, nam lahko pišite na: info@kadrovanje.com. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

 
1. Kako zanesljivi in objektivni so psihološki testi?
Natisni

V poljudni literaturi, popularnih revijah ter internetu lahko najdete vrsto testov in vprašalnikov, katerih zanesljivost in objektivnost je lahko precej vprašljiva.

Pripomočki in orodja, ki jih pri svojem delu uporabljamo strokovnjaki, pa ustrezajo zelo strogim zahtevam in standardom. Ena od teh zahtev je zanesljivost. To pomeni, da so rezultati testov ponovljivi - tudi če test uporabljamo pri istem človeku v dveh različnih časovnih obdobjih, moramo dobiti enake rezultate.

Druga zahteva je objektivnost. Pri večini testov je zagotovljen enak način vrednotenja rezultatov. To pomeni, da morajo različni (usposobljeni) strokovnjaki pri analizi testa dobiti enake rezultate.

Tretja zahteva se nanaša na veljavnost. Test resnično meri tisto, za kar je bil sestavljen. Ne sme se zgoditi, da bi test, s katerim ugotavljamo inteligentnost, v resnici meril ustvarjalnost ipd.

Seveda je še veliko drugih zahtev (standardiziranost, lestvice iskrenosti ipd.), ki jih morajo pravi psihološki instrumenti izpolnjevati, da jih sploh lahko uporabljamo.

 
2. Ali je mogoče pretentati psihološke teste in se pokazati v »čim lepši« luči?
Natisni

Najbrž ni povsem nemogoče, ni pa niti preprosto.

Ugotavljanju iskrenosti odgovorov namenjajo pri sestavljanju testov še posebno pozornost. Dobri psihološki testi v odstotnem deležu pokažejo, v kolikšni meri je kandidat poskušal sistematično prilagajati odgovore in izbirati tiste, ki so se mu zdeli "boljši".

Tako ugotovljena neiskrenost pa pri kandidiranju za zaposlitev praviloma nikomur ne koristi.

 
3. Pred časom sem kandidiral za novo delovno mesto. Del postopka so sestavljali tudi psihološki testi oz. vprašalniki. Ali imam pravico videti rezultate?
Natisni

Vsekakor. Vsak kandidat ima pravico videti rezultate izbirnega postopka. Seveda samo svoje. Mirno lahko zahtevate rezultate na vpogled kot tudi njihovo razlago.

Dober in profesionalen strokovnjak Vam te možnosti ne bi smel nikoli odreči.

 
4. Že dalj časa se neuspešno poskušam zaposliti. Ali mi lahko Vi pomagate poiskati zaposlitev? Prilagam Vam svoj življenjepis.
Natisni

Z iskanjem zaposlitve po naročilu za posamezne iskalce dela se ne ukvarjamo.

Osnovno področje našega dela je svetovanje podjetjem pri kadrovskih vprašanjih (izbira kadrov, ocena njihovih potencialov, razvoj, motiviranje, izvajanje delavnic in treningov ipd.). Kandidati za zaposlitev torej vlog ne pošiljajo nam, pač pa organizacijam, kamor kandidirajo.

Neredko pa podjetja poizvedujejo po specifičnem profilu sodelavca, ki že obstaja v naši bazi podatkov ter načeloma ustreza njihovim pričakovanjem in splošnim zahtevam. V tem primeru takšnega posameznika z veseljem obvestimo o ponudbi in se z njim dogovorimo za nadaljnje postopke.


 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.