Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 

Recenzija: Delo s teboj me ubija


Izjemno čtivo tako za vodje kot za zaposlene

 

Ljudje preživimo na delovnih mestih vsaj tretjino svojega življenja, zato se vsak od nas trudi, da bi ta del življenja živel čim bolj kakovostno. Žal se velikokrat zgodi ravno nasprotno.

Poslovno okolje je po svoji naravi zelo konkretno. Vsako podjetje ima namen in cilj svojega delovanja, posledično pa imajo cilje svojega delovanja tudi zaposleni. Vsak zaposleni ve, kakšna je njegova vloga v podjetju, kaj se od njega pričakuje in kaj mora storiti, da doseže kriterije uspešnosti. V vsakem podjetju so jasno definirana pravila vedenja in komuniciranja.

A žal praksa kaže nasprotno sliko. Večinoma je poslovno okolje prostor, v katerem prebivamo s sodelavci, ki velikokrat ne vedo, kaj so njihove delovne naloge, kje so meje njihovega delovanja in, še huje, ne vedo, kje so meje njihovega vedenja in komuniciranja.

Na splošno ljudje nismo podučeni, kako ravnati z ljudmi v svoji okolici, zato se dokaj hitro zapletamo v odnose, ki nam kradejo pozornost in zmanjšujejo našo delovno učinkovitost. Zapletamo se v takšne in drugačne (tudi usodne) odnose, prevzemamo takšne in drugačne vloge, ki se jih sploh ne zavedamo, pri tem pa skušamo ohraniti zdrav razum pri delu s težavnimi in ekstremnimi šefi. Da imamo oboji (šefi in podrejeni) enako količino masla na glavi, boste spoznali v tretjem, četrtem, petem in šestem poglavju.

Upam si trditi, da v težavnih odnosih na delovnem mestu živi 95 % svetovne populacije. Ljudje po dolgih letih životarjenja v nemogočih okoliščinah razočarani ugotovijo, da so psihično izmučeni, pri tem pa je njihova tiha, a globoka želja, da bi se nekako izbrisali iz trenutnega življenja, v katerega se kasneje - če bi se le dalo - ne bi več vrnili.

Delo, ki je pred vami, je odličen priročnik o tem, kako živeti življenje na delovnem mestu. Je izjemno čtivo tako za vodje kot za zaposlene. Prednost te knjige je, da boste v njej našli podrobno predstavljene vedenjske lastnosti, ki jih lahko odkrijete pri svojih težavnih sodelavcih. Tako tistih, ki vodijo (šefih), kot tistih, ki so vodeni (zaposlenih).

Vendar sporočilo tega dela sega dlje - kljub temu da boste našli zelo natančne opise težavnih vedenj tako vaših morebitnih sodelavcev kot šefov (in se pri tem nasmihali, zabavali in se tudi do solz nasmejali), se boste prav tako naučili, kako lahko vsako vedenje razpoznate, ga poimenujete in se tako od njega laže distancirate. Na tak način boste hitreje našli rešitev, kako iz takšnega odnosa izstopiti. Če se z delom na sebi še niste srečali, boste v tej knjigi našli zelo dobro iztočnico in uporabna orodja, kako začeti.

Delo s teboj me ubija bralcu ponuja še en izjemen moment, ki ga v poslovnem svetovanju in terapiji strokovnjaki že dolgo uporabljamo. Na tržišču smo pogrešali poljudni priročnik na to temo - bralec bo zelo nazorno poučen, kako se v težaven odnos zaplete tudi sam s svojim odzivom na »težavno« vedenje. Težavni odnos torej ne nastane samo, ker je težaven naš sogovornik, sodelavec ali direktor. Spoznali boste, da k težavnemu odnosu prispevate tudi sami, s svojim odzivom.

Kako se rešiti iz te situacije? Kako izstopiti iz tega gorečega vlaka? Kako se izplesti? Odličnost tega dela je tudi v tem, da vam ponudi konkretno orodje, kako se lahko iz težavnega odnosa rešite. Da v praksi nismo vajeni takšnega načina reševanja stisk, v katerih se znajdemo, in je to delo eno od prvih na našem tržišču, ki predstavlja takšen pristop, kaže tudi to, da smo pri pripravi tega dela v slovenščini ugotavljali, da v našem jeziku nimamo ustaljenega izraza, ki opisuje proces izstopanja iz težavnega odnosa. Tako smo se odločili za termin izpletanje iz situacije, za katerega upam, da ga bo javnost sprejela za svojega oz. bo dobra iztočnica za razvoj novih orodij in nove terminologije.

Z raznolikimi opisi težavnih ljudi vam avtorici ponujata vpogled v raznolikost vseh nas. Največ težav v medosebnih odnosih namreč izhaja ravno iz predvidevanja, da so drugi enaki nam: da enako razmišljajo, imajo enake interese, enako čutijo itd. Z raznolikostjo opisov vas avtorici popeljeta v resnični svet medosebnih odnosov: vsak dan, vsako minuto imate opravka z ljudmi, ki mislijo in čutijo drugače, imajo drugačne cilje, kot jih imate sami. Ravno to je prvi pogoj, da lahko stopite na pot izpletanja iz situacij, v katerih boste svoje potrebe izrazili mirno in jasno.

Pomemben prispevek te knjige je tudi v zelo podrobno razloženi problematiki postavljanja meja. Vsi, ki vas to zanima, boste v poglavju Začrtajte meje in se zaščitite na delovnem mestu spoznali področja, kjer se meje najpogosteje prestopajo, s tehnikami izpletanja pa se boste naučili, kako jih postavljati in vzdrževati.

Na koncu knjige najdemo še enega od pogojev, ki predstavlja temelj dobrih odnosov na delovnem mestu. Pogoj, da se vsak od nas dobro počuti v delovnem okolju, je ujemanje naših želja, vedenja, pričakovanj, ciljev, vrednot in etike z delodajalčevimi. Iz izkušenj vem, da ljudje velikokrat ne razumejo, da se na nogometni tekmi ne bodo dobro počutili, če jih nogomet v resnici ne zanima. Kar ljudje po navadi počnejo, je to, da začnejo vso nogometno ekipo prepričevati, naj začne igrati drugo igro, in sicer tisto, ki je njim bolj všeč. Nemalokrat se zgodi, da je to temelj vsega nezadovoljstva. S praktičnim orodjem na koncu knjige se boste naučili preveriti, kaj vam je pri delu najpomembnejše, in tako zlahka našli delovno okolje, ki vam bo pisano na kožo.

Vsem bralcem želim, da praktično znanje iz te knjige prenesejo v prakso. Življenje bo postalo enostavnejše in prijetnejše.

 

Snežana Kragelj,
Kragelj & Kragelj,
vodja izobraževalnih programov,
univ. dipl. pedagoginja, andragoginja, Master Coach INLPT

 

Naročilo priročnika Delo s teboj me ubija

Naročam knjigo Delo s teboj me ubija, ki mi bo pomagal izstopiti iz napornih čustvenih odnosov na delovnem mestu:

 
 
 
 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.