Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Iskalci ne vedo, kaj prepriča delodajalca

05.10.2007

Radovan Kragelj, Finance, 5. oktober 2007

Iskalci ne vedo, kaj prepriča delodajalca

Ugotovili smo, da se delodajalci, vsaj na prvem pogovoru, odločajo o primernosti kandidatov na podlagi povsem drugih dejavnikov, kot smo dolgo časa verjeli. Kandidati v prošnjah in na pogovorih praviloma poudarjajo dejstva, ki ne igrajo pomembne vloge pri odločitvah delodajalcev.

Iskanje prve ali druge zaposlitve je postalo izjemno stresno. Mladih iskalcev zaposlitve je vse več, čedalje pogosteje se srečujejo z negativnimi odgovori in zavrnitvami, velikokrat tudi več let. Seveda se postavlja vprašanje, zakaj je tako. Katere napake iskalci vedno znova ponavljajo?  Na podlagi več kot 15 tisoč izvedenih postopkov ocenjevanja in izbiranja kadrov za različna podjetja smo ugotovili, da se delodajalci, vsaj na prvem pogovoru, odločajo o primernosti kandidatov na podlagi povsem drugih dejavnikov, kot smo dolgo časa verjeli. Kandidati v prošnjah in na pogovorih praviloma predstavljajo dejstva, ki ne igrajo pomembne vloge pri odločitvah delodajalcev. Vsaj 90 odstotkov tega, kar poudarjajo, je za odločitev delodajalca povsem nepomembno. Z drugimi besedami - večina iskalcev zaposlitve ne zna poudariti 90 odstotkov dejavnikov, ki so za odločitev delodajalca odločilni.

Kateri dejavniki ne igrajo pomembne vloge

Najprej moramo omeniti diplome in spričevala, ki so le vstopni pogoj, za delodajalca pa nimajo posebne praktične vrednosti. Večino delodajalcev zanima le, ali jo iskalec ima ali ne - zaradi formalnih pogojev. Zveneči naslovi diplomskih del pa ne štejejo prav veliko. Podobno je z ocenami in šolskim uspehom. Vse raziskave kažejo, da ocene in delovna uspešnost nista povezani. Z visokimi ocenami sicer ni nič narobe, zagotovo pa le visoke ocene ne zagotavljajo prednosti pri kandidiranju za zaposlitev.

Tretji dejavnik je vpisan magistrski študij. Večina iskalcev to šteje kot prednost. Večina delodajalcev (ne vsi!) pa daje prednost izvedbeni učinkovitosti, ne pa akademskemu znanju. Za mnoge je magisterij prej ovira kot prednost. Ne nazadnje je treba omeniti priporočila profesorjev, ki jih danes res ni težko dobiti. Mnogi profesorji rečejo: "Kar vi ga napišite, pa vam ga bom podpisal." Delodajalci se tega zavedajo - zato priporočila po navadi ne pomenijo veliko.

Članek ni objavljen v celoti, ker bi s tem kršili avtorske pravice. Za ogled članka se zahteva plačilo, najdete pa ga na naslovu: http://www.finance.si/192734. Hvala za razumevanje.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.