Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Kako kandidata za službo ujamemo pri blefiranju

21.09.2007

Radovan Kragelj, Finance, 21. september 2007

Kako kandidata za službo ujamemo pri blefiranju

Pozorni bodite na take, ki trditve utemeljijo s splošnimi pojasnili (vedno, vsi, nikoli) in uporabljajo izraz "mi" namesto "jaz".  Že pri kadrovskem vprašalniku lahko ugotovimo, da kandidat za službo blefira, meni strokovnjak za izbor kadrov Radovan Kragelj.  Da se prikazana resničnost razlikuje od dejanske, se bo verjetno izkazalo tudi pri kandidatih, ki ne opredelijo razlogov za zamenjavo zaposlitve in ki ne znajo poudariti konkretnih dosežkov.

Premalo in preveč samokritični kandidati

Stopnjo samokritičnosti oziroma iskrenosti ocenimo na psiholoških testih, pravi Kragelj. "Nekateri kandidati imajo velike težave pri navajanju prednosti. Neredko, a ne vedno, je razlog manjša ambicioznost, nižja samozavest, dvom o sebi. Nekateri kandidati pa se predstavljajo kot nadljudje, najpogosteje poudarijo zanesljivost, kooperativnost, zmožnost dela z ljudmi, prilagodljivost in pripravljenost za pomoč. Pri številnih kandidatih je to le želena, ne pa dejanska slika."

Psihološke teste težko goljufaš

A pri profesionalnih psiholoških testih kandidat težko goljufa, saj strokovnjaki pozorno analizirajo skladnost med odgovori. Večina vprašanj v profesionalnih testih meri povsem druge lastnosti, kot se to zdi na prvi pogled. Denimo trditev "Imam zelo dober spomin" s sposobnostjo pomnjenja nima nobene zveze.  "Psihološke teste je težko goljufati, pravi Radovan Kragelj. Primerni so za preverjanje vseh kadrov, običajni niso le pri političnem kadrovanju."

Članek ni objavljen v celoti, ker bi s tem kršili avtorske pravice. Za ogled članka se zahteva plačilo, najdete pa ga na naslovu: http://www.finance.si/191479. Hvala za razumevanje.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.