Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Delajte karkoli, le doma ne sedite križem rok!

18.04.2011

Zora Kužet, Večer, 18. april 2011

 

V teh negotovih časih se nam lahko precej hitro zgodi, da izgubimo zaposlitev. Izguba zaposlitve oziroma njena menjava je za človeka precejšen stres, po mnenju psihologov, je ta stres eden hujših, ki ga človek lahko doživi. Rangirajo ga takoj za stresom, ki ga doživimo ob smrti najbližnjega. Zato si je potrebno vzeti nekaj časa za oddih in za ponoven razmislek. Seveda naj ta oddih ne traje meseca in leta.

 

Ne delajte iz muhe slona

Če ste že izgubili zaposlitev, potem se lahko najprej potolažite s tem, da se danes to lahko zgodi komurkoli in da se je to žal zgodilo sedaj tudi vam, da ni vse tako črno, kot slikajo mediji in govorijo sosedje in da je nekje zagotovo delovno mesto, ki čaka na vas.

 

Notranja naravnanost

Pomembna je vaša notranja naravnanost. Iskanja vaše nove zaposlitve se lotite s prepričanjem, da ga boste resnično dobili. V kolikor v to pri sebi ne boste verjeli, obstaja prevelika možnost, da dela resnično ne boste dobili.

V vsesplošni situaciji, ki je bolj negativna kot pozitivna je za delodajalce zelo dobrodošlo, če v svoje vrste sprejmejo nekoga, ki na delo in življenje gleda s svetle plati. Še noben kronični jamrač ni dosegel svetovenga rekorda in še nobeno podjetje, ki ni videlo lastne perspektive, ni obstalo na dolgi rok.

 

Prvi koraki

Za prve premostitvene dneve in mogoče kakšen mesec vam lahko pomaga Zavod za delo, vsekakor pa tega ne izkoriščajte na dolgi rok. Če ste na Zavodu prijavljeni predolgo vas precej hitro označijo za nesposobnega, za lenobo, nekoga, ki sistem pomoči brezposlenim samo izkorišča. S takšno »etiketo« boste delo v prihodnje le stežka našli.

Pomembno je, da se zato aktivno lotite iskanja zaposlitve. Sledite objavam na Zavodu, iščite podjetja v vašem okolišu, ki vam lahko ponudijo delo. Napišite ponudbo, jo pošljite na naslov podjetja, še prej poizvedite kdo je odgovorni za zaposlovanje (ponavadi kadrovska služba ali direktor) in prošnjo naslovite direktno na te osebe.

Če ste izgubili službo po tuji krivdi, lahko to v svoji prošnji zapišete in dodate, da si želite delati v perspektivnem podjetju in s svojim delom pridodati k razvoju te firme.

Dajte delodajalcu vedeti, da si resnično želite delati v njegovem podjetju!

 

Ne bojte se zavrnitve

Zavrnitve so normalen del življenja. Ne jemljite jih osebno. Vaša osnovna in edina naloga je, da najdete delodajalca, ki vas potrebuje. Zagotovo v tem trenutku nekje takšen obstaja. To je pa tudi vse kar morate imeti v mislih. Zavedati se morate, da vas vsaka zavrnitev pelje bližje k vaši novi zaposlitvi.

 

NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE NE DA.

 

Izogibajte se ljudem, ki jamrajo, vidijo samo črno in napovedujejo črno prihodnost.

Takšni ljudje vam v taki trenutni situaciji prav nič ne koristijo. Jemljejo vam pogum, ne odpirajo novih možnosti, vas na vaši poti do nove zaposlitve samo omejujejo. Družite se z ljudmi, ki so pozitivni, vas spodbujajo, podpirajo, če se le da s takšnimi, ki so zaposleni.

 

Imate idejo, kje bi radi delali in kaj?

Zelo dobro. V takšnem primeru se osredotočite na podjetja, ki vam ponujajo takšno zaposlitev in uporabite metodo direktne ponudbe. Napišite ponudbo in jo pošljite odgovornim na podjetje.

Če bi radi začeli svoj posel, potem naredite plan, tako finančni kot izvedbeni, povežite se z ljudmi, ki že opravljajo podoben posel, pridobite vse potrebne informacije.

 

Bi radi delali na področju, kjer ni prostih delovnih mest?

Če vas vleče delo, kjer ni prostih delovnih mest, se za začetek ponudite za uro ali dve na dan prostovoljnega dela. Tako boste pridobili izkušnje, navezali stike in vsekakor bili prvi v vrsti, ko bodo potrebovali novo delovno mesto.

 

Če nujno potrebujete denar za preživetje

V tem primeru žal niste v situaciji, da bi lahko izbirali delovna mesta. Zadovoljiti se boste morali s tem, kar vam ponudijo. Če vam delo, ki ste ga sprejeli sploh ni všeč, ga opravljajte toliko časa, dokler ne najdete drugega. Z zaposlenimi na bivšem delovnem mestu ostanite v dobrih odnosih.

 

Najpomembnejši napotek

Bodite aktivni! Delajte karkoli, le doma ne tičite!

 

 

Dokumenti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.