Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Zaposleni naj sodelujejo pri sistematizaciji delovnih mest

19.06.2007

Petra Šubic, Finance, 19. junij 2007

Zaposleni naj sodelujejo pri sistematizaciji delovnih mest

Sistemizacija delovnih mest se razvija

Vsebina sistemizacije delovnih mest se stalno dograjuje in razvija, tako kot se spreminjajo zahteve in pristopi k delu. Sistemizacije ne naredimo enkrat za vselej. Razumeti jo je treba kot delovno orodje, ki ga je treba stalno optimizirati, da bi dosegli čim večji učinek, pravi Radovan Kragelj, direktor podjetja Kragelj & Kragelj.

Realne zahteve

Po njegovih besedah se zaplete, ko direktor ali kadrovnik nima natančne predstave o tem, kakšne sodelavce potrebujejo na posameznih delovnih mestih. Ne zna recimo opredeliti, kaj delovno mesto zahteva od sodelavca, katere lastnosti naj bi imel in kako delovno mesto pripomore k ciljem podjetja. Zato pri analizi delovnih mest podjetja navajajo zahteve, sposobnosti, veščine in lastnosti, ki so na splošno sicer pozitivne, nimajo pa veliko skupnega z dejanskimi zahtevami delovnih mest, ponazarja Kragelj. "V tej točki moramo svetovalci sogovornike iz podjetja usmeriti k realnim, ne pa samo želenim zahtevam," doda Kragelj.

Naloge opišite z največ tremi alinejami

In kaj naj piše v opisu delovnega mesta? Suzana Štular iz O.K. Consultinga svetuje, naj opis delovnih mest vsebuje nujne vsebine, kot je potrebna minimalna izobrazba, opis dela, a največ v treh alinejah, ter opredelitev odgovornosti in pristojnosti zaposlenega. Slednje, odgovornosti in pristojnosti, v zadnjih letih v sistematizaciji delovnih mest bolj poudarjajo namesto opisa del v 20 ali 30 alinejah. Če naj bo sistematizacija tudi uporabno orodje kadrovskega menedžmenta, je priporočljivo dodati še zaželene osebne lastnosti, spretnosti in izkušnje, potrebne kompetence za opravljanje delovnega mesta. Po potrebi Štularjeva priporoča še omembo procesa, v katerega sodi delovno mesto, in vodje.

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.