Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Registracija delovnega časa pri večini nepotrebna

28.07.2007

Katja Petrovec, Dnevnik, 28. julij 2007

Registracija delovnega časa pri večini nepotrebna

Kakršen koli (pretiran) nadzor pomeni, da posamezniki navadno spremenijo svoje vedenje. Enako je je z registracijo delovnega časa, ki za posameznika ni spodbudna.

Radovan Kragelj, ki upravlja s kadrovskimi potenciali, pravi, da je registracija delovnega časa pri kar 85 odstotkih delovnih mest nepotrebna. »Zagovarjajo jo predvsem tam, kjer zaposlenim ne zmorejo učinkovito postavljati ciljev, meriti njihove realizacije in nagrajevati učinkov. V takšnih organizacijah zaposlenim plačujejo njihovo navzočnost, ne pa njihovih rezultatov. Tako dobijo občutek skrajnega nezaupanja, dvoma o svojih zmožnostih in poštenju ter popolne odsotnosti svobodnega odločanja.«

Dandanašnje elektronske kartice oziroma kakršnokoli evidentiranje je le en sistematičen merljiv vidik, ki ga lahko nadrejeni ocenjujejo, nima pa nič skupnega z delovno učinkovitostjo in rezultati. Kragelj je še prepričan, da podrejeni ne potrebujejo registrirne ure, če znajo nadrejeni postaviti cilje, opredeliti roke izvedbe in kakovost oprevljenega dela, doseganje ciljev pa objektivno vrednotiti in nagrajevati.

V delovnem okolju, kjer se je torej treba za vsako malenkost registrirati, se zaposleni počutijo preveč nadzirane. To je potrdil tudi naš sogovornik Milan, vendar je žigosanje kartončkov razumel predvsem kot neko formalnost, ki je pač potrebna. Seveda je včasih prišlo tudi do zlorab, ko je kateri od sodelavcev žigosal kartico svojega kolega ali pa je to storil kar vratar.

Sicer pa zaposleni v delovnih okoljih brez nadzora ne morejo početi, kar jih je volja. »Rezultate zaposlenih lahko povsem suvereno nadziramo in upravljamo s pomočjo jasnih ciljev in kriterijev izvedbe, zato pa je potrebno iz »šefovske« mislenosti preklopiti na »voditeljsko«, je še dodal Kragelj.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.