Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Staranje prebivalstva zahteva drugačne prijeme

08.02.2007

Mojca Koželj, Finance, 8.februar 2007

Staranje prebivalstva zahteva drugačne prijeme

Ravnanje s človeškimi viri in kadrovanje je treba prilagoditi, opozarjajo svetovalci

Zaradi daljšega izobraževanja in upada rodnosti se delovna sila v Evropi stara. Podjetja se večinoma še ne zavedajo potenciala starejših zaposlenih in so še vedno osredotočena na iskanje in izobraževanje mladih. Svetovalci opozarjajo, da je treba spremeniti strategijo ravnanja s človeškimi viri.

Leta 2050 bo v Sloveniji dobro tretjino manj delovno aktivnega prebivalstva kot zdaj. Povprečen zaposleni bo star 51,9 leta, v svoji raziskavi ugotavlja svetovalka Anne Kiebel iz nemškega podjetja Adecco. Razmere so podobne po vseh evropskih državah, zato Kieblova opredeljuje ključne točke generacijskega menedžmenta, ki jih morajo vpeljati podjetja, da se pripravijo na prihajajoče spremembe.

"Za zdaj še nismo opazili dramatičnih sprememb v kadrovanju zaradi staranja zaposlenih," pravi Radovan Kragelj iz agencije Kragelj in Kragelj."

Svetovalni trg še ni razvit

"Delodajalci na splošno premalo poudarjajo veščine, kot je obvladovanje neformalnih socialnih mrež, ki jih praviloma imajo starejši zaposleni," meni Alojz Šket iz agencije Atama. " Večina podjetij še ni dojela, da morajo razviti strategije za razvoj starejših zaposlenih, zato to področje v svetovalni dejavnosti še ni razvito," opaža Kieblova. Podjetja bi po njenem mnenju morala starejšim zaposlenim najti nove izzive z zamenjavami delovnih mest ali nalog ter vlagati v njihovo znanje, ne samo v izobraževanje mlajših sodelavcev. "Vlagati morajo tudi v psihofizično počutje zaposlenih in oblikovati strategijo na področju zdravstvenega menedžmenta, predvsem pri starejših, kjer so pogostejše bolniške odsotnosti," svetuje sogovornica.

Mentorstvo za prenos znanja in izkušenj

Po Šketovem mnenju delodajalci na splošno premalo poudarjajo značilnosti in veščine, kot so premišljenost, obvladovanje neformalnih socialnih mrež in boljše poznavanje dobrih praks, kar je praviloma značilno za starejše zaposlene. "Starejši so poleg tega izjemno koristni pri prenašanju znanja in izkušenj mlajšim naslednikom. Prihodnjim menedžerjem lahko tudi pomagajo navezovati poslovne stike," meni Radovan Kragelj iz kadrovske agencije Kragelj in Kragelj. Oba sogovornika podjetjem svetujeta, naj oblikujejo programe mentorstva.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.