Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

V življenjepis navedite tudi neformalna izobraževanja

12.02.2005

Dunja Turk, Finance, 12.april 2005

V življenjepisu navedite tudi neformalna izobraževanja

Nekateri kadrovniki jih upoštevajo bolj kot formalno izobrazbo; to še posebno velja pri prijavljanju za specifična strokovna delovna mesta

V zadnjem času so vse bolj razširjena strokovna modularna izobraževanja, kot je na primer kadrovska ali piar akademija. Kadrovski strokovnjaki priporočajo, naj kandidati v življenjepisu navedejo tudi takšna izobraževanja, vendar pri tem upoštevajo znanje in sposobnosti, potrebne za konkretno razpisano delovno mesto.

Pri kandidatih, ki v življenjepisu ne navedejo neformalne izobrazbe, kot je udeležba na raznih seminarjih in delavnicah, kadrovniki praviloma to preverijo na zaposlitvenih pogovorih, pravita Radovan Kragelj, direktor kadrovskega podjetja Kragelj & Kragelj in Metka Hrovat iz svetovalnega podjetja Pendl & Piswagner.

Vendar oba poudarjata, da imajo kadrovniki raje kandidate, ki neformalno izobraževanje strukturirano in pregledno navedejo že v življenjepisu. To izraža kandidatovo resnost in urejenost. Hrovatova dodaja, da so pri navajanju dodatnih izobraževanj najbolj dosledni kandidati, ki se prijavljajo na vodilna in odgovorna delovna mesta.

Cenijo specifično in praktično znanje

Poznavanje standardnih računalniških programov in tekoče znanje vsaj enega tujega jezika danes sodita med temeljna pričakovanja delodajalcev, ki pri vrednotenju prijav najbolj upoštevajo predvsem daljša in intenzivnejša usposabljanja, kot so izpiti za pooblaščence, specializirane modularne delavnice in praksa v tujini, pravi Kragelj. To se jim, tako po njegovih kot po izkušnjah druge sogovornice, zdi pomembnejše od formalne izobrazbe, ker je znanje, pridobljeno na fakultetah, precej drugačno od tistega, ki ga posameznik potrebuje za konkretno delo v podjetju. Hrovatova pravi tudi, da imajo prednost tisti kandidati, ki se delavnic in seminarjev redno udeležujejo.

Radovan Kragelj, Kragelj & Kragelj: "Vsako izobraževanje ne pomeni prednosti za vsako delovno mesto - posameznik je lahko odličen strokovnjak na enem področju, a mu to znanje na drugem ne koristi prav veliko."

Poudariti znanje, pomembno za konkretno delovno mesto

Najvišjo "vrednost" imajo po Kragljevih besedah praktične oblike izobraževanja, ki so povezane z resnično vsebino dela v podjetju. Vendar se mora kandidat zavedati, da vsako izobraževanje ne pomeni prednosti za vsako delovno mesto - posameznik je lahko odličen strokovnjak na enem področju, a mu to znanje na drugem ne koristi prav veliko. Zato naj v življenjepisu poudari tisto znanje in neformalno izobraževanje, ki je pomembno za določeno delovno mesto, se strinja Hrovatova. Dodaja, da so prehodi med posameznimi, zelo specifičnimi področji v praksi lahko zelo težavni.

Po nekaj tednih ni nihče strokovnjak

Strokovni modularni programi, kot sta kadrovska in piarovska akademija, in razne delavnice mehkih veščin (komuniciranje, pogajanja, timsko delo reševanje konfliktov in podobno) so lahko zelo koristni, saj tematiko večinoma obravnavajo s praktičnega vidika, vključujejo pa tudi študije konkretnih primerov. Vendar pa oba sogovornika poudarjata, da ima posameznik resnično korist od udeležbe na takšnih izobraževanjih le, če jih sproti prenaša v prakso. Zato tudi poudarjata, da po obisku seminarja nihče ne more postati strokovnjak, čeprav organizatorji to obljubljajo. Kadrovniki pri vrednotenju kandidata za zaposlitev strokovna izobraževanja upoštevajo predvsem takrat, kadar so povezana z delom posameznika.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.