Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Dobro darilo ni vedno drago

12.12.2003

Dunja Turk, Finance, 11.december 2003

Dobro darilo ni vedno drago

Bolj kot sama vrednost daril je pomembno, da vodstvo z njimi da vedeti zaposlenim, da so za podjetje pomembni

Podjetja ob božiču zaposlenim darila večinoma podarjajo zato, ker je tak običaj, vendar nekateri kadrovski strokovnjaki menijo, da je to pogosto nepotrebna potrata denarja. Darila naj ne bi bila izraz finančnega stanja podjetja, ampak odnosa vodstva do svojih zaposlenih.

Neokusno in slabo izbrano darilo govori o tem, koliko nam je nekdo pomemben, zato je bolje, da slabega darila sploh ne kupujemo, meni kadrovski strokovnjak Radovan Kragelj. Nasprotno poudarja, da lahko vodstvo podjetja z dobro izbranim darilom ali posebno pozornostjo vpliva na izboljšanje odnosov z zaposlenimi in povečanje njihove motivacije.

S tem se strinja tudi Sonja Klopčič, direktorica podjetja Oria Computers, vendar opozarja, da je sporočilnost težko doseči pri vsakem darilu, zato moramo v vlogi darovalca pogosto privoliti v kompromis in se zadovoljiti s praktično vrednostjo darila. Kljub temu poudarja, da osnovna ideja obdarovanja zaposlenih ni samo v tem, da "nekaj daš iz rok".

Pomanjkanje denarja ni izgovor

V velikem podjetju je s časovnega in stroškovnega vidika nesmiselno izbrati darilo za vsakega zaposlenega posebej, vendar bi po Kragljevem mnenju darila kljub temu naj imela osebni pečat, kar ni nujno povezano z zamudnim izbiranjem ali visokimi stroški.

Mnoga podjetja, še posebno tista v finančni krizi, se namreč sprašujejo, kako naj zaposlenim kljub pomanjkanju sredstev nekaj podarijo. Kragelj poudarja, da to, koliko določenega zaposlenega cenimo, podjetje ne izraža s ceno darila, ampak z odnosom do njega. Iskren stisk roke in pisna zahvala za trud podjetje ne staneta nič, zaposleni pa si ju bodo zapomnili bolj kot steklenico povprečnega vina, dodaja Kragelj.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.