7.10. 2014: NOVA št. časopisa Kadrovanje.com!

Najbolj strokoven časopis o prepoznavanju ustreznosti posameznikov za delovna mesta.

Oglejte si novo številko!

 
 
 

Naročite strokovni priročnik za kadrovike!

Celovit postopek Iskanja novega sodelavca v praksi - (Iskanje in izbor kadrov od A do Ž).

V priročniku je na 46 straneh natančno razložen postopek iskanja in izbora kadrov v podjetijih.

Naročite ga že danes!

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

 • Že več kot 20 let izkušenj – čez 15.000 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

 • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

 • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

 • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

 • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Iskanje in izbor novih sodelavcev

 

 • Želite si zaposliti resnega, delovnega in sposobnega človeka.
 • Radi bi ga našli s čim manj truda.

Vendar veste, da vas čaka ogromno dela in da na koncu še vedno ne boste prepričani, ali je izbrani kandidat pravi ali ne.

 

Neizkušeni selektorji pri izboru novih sodelavcev naredijo številne napake, pri čemer so vsaj tri take, ki lahko ključno vplivajo na proces izbora

1. Neodzivnost na objavljeni zaposlitveni oglas oz. neustrezne vloge so v najmanj 24% posledica slabo sestavljenega oglasa. V današnjih razmerah s stališča delodajalca je odzivnost in profesionalen odnos do kandidatov ključnega pomena.

2. Verjetnost, da boste zaposlili pravega človeka, če nimate zelo jasnih kriterijev, je zanemarljiva in je primerljiva z verjetnostjo, da zadenete glavni dobitek na loteriji. Zato morate biti pri določitvi kriterijev, ki naj jih dosega novi sodelavec, zelo realistični in ne smete pretiravati pri zahtevah. Pri tem vam najbolje lahko pomagajo izkušeni svetovalci.

3. Pri izboru novega sodelavca je zelo pomembno, kaj je nekdo uspel narediti in ne tisto, kar je nekdo delal. Pri iskanju razlogov za menjavo zaposlitve, ki jih navajo kandidati, je posebno pozornost treba nameniti dvema: “novi izzivi” in “osebni razlogi”. Ni pravilo, vendar  - za prvim se neredko skrivajo nejasni poklicni cilji in ambicije, za drugim pa težave v medosebnih odnosih.

 

Zakaj priporčamo uporabo profesionalnih psiholoških testov

Psihološki testi ne ločujejo bolj ali manj pametnih niti bolj ali manj uporabnih  posameznikov, prav tako ne odkrivajo vedenjskih motenj ali bolezni. Z njimi izmerimo, ocenimo in potrdimo vrsto ključnih sposobnosti, lastnosti, karakteristik in potencialov, pomembnih za določeno delovno mesto. Pri postopku psiholoških testiranj je pomembnih več faktorjev, ki jih sicer pri kandidatu ne morete preveriti – na primer, med drugim tudi čas in dinamika odgovorov. Nekateri kandidati porabijo npr. 80% časa za odgovarjanje na prvih 20% vprašanj – preostale odgovore pa podajo v nekritično kratkem času, kar je pomembna osebnostna lastnost.

 

Dovolite, da vam pomagamo ...

S preverjenim postopkom Horus© že 24 let učinkovito preverjamo in ocenjujemo ustreznost kandidatov za posamezna delovna mesta. S tem postopkom natančno preverimo ali ima posameznik vse potrebne lastnosti in kompetence, da bo na delovnem mestu kar najbolj učinkovit.

... s strokovnostjo ...

Smo edini v Sloveniji, ki smo razvili orodja za suvereno ocenjevanje kadrov prav v slovenskem okolju. Priprava teh orodij zahteva dolgoletne izkušnje in specialistično znanje, zato smo pri pripravi orodij sodelovali s fakultetami in inštituti. Pri posameznikih danes lahko kvantitativno izmerimo preko 60 lastnosti, ki imajo ključno vlogo pri uspešnosti na različnih delovnih mestih.

... in z optimiziranim postopkom!

Nova orodja nam omogočajo hitrejše in natančnejše preverjanje kandidatov, zato lahko postopek iskanja in izbora kadrov izvedemo še ugodneje kot dosedaj.

 

Kaj naredimo za vas?

 • priprava oglasa,
 • objava oglasa na ustreznih spletnih portalih,
 • zbiranje prijav in selekcioniranje prijav,
 • celotna korespondenca s kandidati,
 • priprava, distribucija in ovrednotenje Kadrovskih vprašalnikov,
 • psihološko testiranje kandidatov,
 • izvedba usmerjenih ocenjevalnih intervjujev,
 • izdelava obsežnega poročila,
 • ocena primernosti za konkretna delovna mesta.

 

»S sodelovanjem z g. Kragljem sem zelo zadovoljen, saj z njim uvajamo nove poglede in kvaliteto pri kadrovanju in uvajanju timskega dela. Predvsem cenim njegovo pripravljenost, da prisluhne pogledom naročnika, čeprav se ti ne ujemajo povsem z njegovimi. Testi zaposlenih in kandidatov za zaposlitev dajejo odlično osnovo za odločanje o izbiri in razmestitvi posameznika v določen tim in za določeno nalogo.«

Izidor Gašperlin, direktor, MIT Inženiring d.o.o.

 

»Ob vse večji globalizaciji tržišča, postajajo kadri najpomembnejša konkurenčna prednost podjetij. Ker se zavedamo pomena izbora in razvoja kadrov, smo v svetovanju g. Kragelj Radovana, dobili zanesljivo oporo za kvalitetno delo s kadri.« 

Hertiš Marjan, direktor, Seltron d.o.o.

 

Ali lahko pomagamo tudi vam?

Za zanesljivo oceno lastnosti in izbor najboljših zaposlenih je potrebno pristopiti profesionalno, strokovno, sistematično in metodično.

Prepustite ga nam. Že 24 let uspešno izbiramo kadre za najzahtevnejše naročnike. Z našimi orodji, znanji in izkušnjami Vam bomo pomagali izbrati tiste sodelavce, ki bodo v vašem podjetju kar najbolj učinkovito opravljali delovne naloge in dosegali zastavljene cilje.

 

Zato nas pokličite na:

 
 
 

Prosim, pošljite nam ponudbo:

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.