Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 

Praktična orodja, metode, učinkoviti pristopi za:


Outplacement - pomoč podjetjem

pri reševanju presežnih delavcev

 

Naj delodajalec pomaga odpuščenim do nove zaposlitve

 

Poslovno okolje je dinamično in nepredvidljivo, zato gre vsako podjetje gre skozi faze rasti in recesije. V časih recesije je situacija navadno težka za vse – za odpuščene zaposlene, ki imajo občutek, da se jim sesuva življenje, a tudi za vodje v podjetju, ki morajo odpoved sporočiti in navadno nimajo izkušenj s podobnimi situacijami ali potrebnega znanja.

Izrednega pomena je tudi, da ne pozabimo na zaposlene, ki ostajajo – tudi oni se soočajo s čustvi (žalovanje za odpuščenimi sodelavci, občutki negotovosti glede prihodnosti, …), čemur se zelo pogosto pridruži znižano zaupanje v vodstvo podjetja in nižja produktivnost.

Ključne nevarnosti

Za vodstvo je pomembno, da ukrepa hitro in komunikacijsko kar najbolj učinkovito, da minimizira negativne učinke odpuščanja. V primeru slabe izvedbe zmanjšanja števila zaposlenih so med najpogostejšimi prav sledeči:

  • govorice in napačne informacije, ki zapolnijo pomanjkljivo komuniciranje s strani podjetja,
  • slab ugled podjetja, ki lahko vodi do odhajanja zaposlenih tudi po izvedenih odpuščanjih (navadno odidejo najprej najboljši) in težko pridobivanje dobrih kadrov kasneje, ko podjetje spet zaposluje,
  • tožbe in maščevalno vedenje odpuščenih zaposlenih,
  • nižja produktivnost zaposlenih, ki ostajajo, kar otežuje ali onemogoča izboljšanje poslovnih rezultatov v prihodnosti.

Z optimalno izvedbo odpuščanj torej ne zmanjšamo le negativne publicitete, temveč pripomoremo tudi k uspešnosti poslovanja podjetja nasploh.

Kaj je potrebno za minimiziranje škode?

Raziskave in praksa enotno kažejo, da se je mogoče negativnim učinkom v veliki meri izogniti oz. jih zmanjšati. Pri tem je ključnega pomena, da ni edino, na kar smo pozorni, delovno pravo, temveč tudi komunikacija. To vključuje časovno ustreznost komuniciranja, ustrezno vsebino in način sporočanja informacij – vodstvo vodjem in kadrovski službi, vodje zaposlenim (odpuščenim in preostalim), kadrovska služba zaposlenim ... Gre torej za celovit projekt, pri katerem vam lahko nudimo konkretno pomoč.

V praksi se je pokazalo, da če delodajalec izvede zmanjševanje delovnih mest na spoštljiv način, če deluje transparentno, nastopi korektno in celoten projekt izvede na human in pošten način, s tem minimizira škodo.

V takšnih primerih je maščevalnega vedenja minimalno, morala oz. produktivnost ne pade za dolgo časa, preostali zaposleni so pripravljeni ostati v podjetju in so motivirani za delo. Podjetje lahko tako tudi zadrži podobo dobrega, privlačnega delodajalca, ki jo bo verjetno potreboval takrat, ko se kazalci obrnejo navzgor in bo spet iskal (dobre) kadre.

 

Kako vam lahko pomagamo?

Ouplacement je proces, pri katerem svetujemo in pomagamo vodstvu kot tudi zaposlenim - tistim, ki odhajajo in tistim, ki ostajajo.

Outplacement se odvija skozi več faz - prva faza je namenjena pripravam na odpuščanje, za drugo fazo so značilna svetovanja odpuščenemu za iskanje nove zaposlitve. Zadnja faza nastopi takrat, kadar se zaposleni ponovno vključujejo v trg dela in pri tem potrebujejo pomoč.

V vašem primeru ni nujno, da uporabimo čisto vse faze. Naše svetovanje prilagajamo vašim specifičnim potrebam in pogojem.

 
V kolikor potrebujete pomoč pri reševanju presežnih delavcev in bi radi ta proces izvedli korektno in strokovno, nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali.

V spodnji obrazec vpišite svoje podatke in zapišite svoje želje.

 
 
 

Vaši podatki:

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.