II. Usposabljanje vodij in treningi vodstvenih veščin

Cilj usposabljanja je, da zaposleni pridobijo vse potrebne veščine, ki omogočajo ciljno vodenje in usmerjeno delovanje k nalogam. Nekatere delavnice so namenjene vsem zaposlenim, nekatere pa so bolj primerne predvsem za vodje.  Usposabljanje je ozaveščanje, kaj vse morajo tako vodje kot zaposleni prispevati k skupnemu cilju in k nemotenemu delovanju podjetja.

Vse delavnice so namenjene razvijanju konkretnih medsebojnih, komunikacijskih in vodstvenih veščin kot tudi ozaveščanju pomembnosti zdravih medosebnih odnosov. Rdeča nit delavnic je spodbujanje spoštovanja, iskrenosti, medsebojne pomoči, timskega delovanja, odprte komunikacije, kot tudi usmerjenost v skupni cilj.

 
 
 

Način usposabljanja

Usposabljanje temelji na znanstveno dokazljivih ugotovitvah o medčloveški in osebnosti dinamiki ter psiholoških eksperimentih, ki te ugotovitve potrjujejo v praksi. Udeleženci so vanje tudi aktivno vključeni. Pri samem delu se poslužujemo aktivnih didaktičnih pristopov, ki pomagajo, da si ljudje predstavljeno tudi lažje zapomnijo.

Priporočamo izvedbo več delavnic zaporedoma zato, da lahko akcijske plane, ki jih zaposleni sami predlagajo, preverjamo na vsaki naslednji delavnici. Tako dosežemo, da se naučeno uvaja v prakso in da zaposleni razmišljajo, kako lahko novosti vpeljejo v svoje vsakdanje delo. S tem dosežemo veliko večji učinek delavnic, kot če po delavnicah z zaposlenimi ne bi imeli več stika.

 
 
 

Vsebine delavnic

1. 5 temeljev delovanja uspešnega podjetja

Namen delavnice

Namen delavnice je vzpostaviti in ozavestiti skupni imenovalec delovanja, aktivnosti in odnosov v podjetju. Zavedanje skupnih izhodišč, ciljev, praks in aktivnosti bistveno izboljša učinkovitost tima in omogoča usmerjanje potencialov, energije in motivacije v enotni smeri skupnih ciljev.

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim.

 

2. Notranja komunikacija in medosebni odnosi

Namen delavnice

Namen delavnice je opremiti udeležence z zanesljivimi, učinkovitimi in preizkušenimi metodami in pristopi za uspešno notranjo medosebno komunikacijo in optimalno delo z različnimi osebnostnimi tipi sodelavcev in sogovornikov.

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim.

 

3. Timsko delovanje in dinamika delovnih skupin

Namen delavnice

Namen delavnice je seznaniti udeležence z metodami, postopki in načini, s katerimi iz povprečnih posameznikov oblikujemo tim, ki bo dosegal nadpovprečne rezultate.

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim.

 

4. Vodenje in sodelovanje na sestankih

Namen delavnice

Namen delavnice je udeležence usposobiti za vodenje in sodelovanje na časovno učinkovitih in k k ciljem usmerjenih sestankih.

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim.

 

5. Vodenje in motiviranje sodelavcev

Namen delavnice

Namen delavnice je usvojiti osnovne psihološke prijeme pri vodenju in motiviranju sodelavcev. Udeleženci se bodo naučili vzpostaviti in vzdrževati motivacijo zaposlenih. Znali bodo uporabljati praktične postopke za analiziranje in kvantitativno vrednotenje motivacijskega potenciala in uporabiti praktične ukrepe, ki zagotavljajo trajno motiviranost zaposlenih.

Delavnica je namenjena predvsem vodjem.

 

6. Praktične veščine vodenja in orodja za vodenje ljudi

Namen delavnice

Namen delavnice je udeležence opremiti s ključnimi pristopi, ki so pri vodenju najbolj pogoste in v največji meri prispevajo k (ne)učinkovitosti vodenja.

Delavnica je namenjena predvsem vodjem.

 

7. Razreševanje konfliktov in vodenje težavnih zaposlenih

Namen delavnice

Namen delavnice je udeležencem zagotoviti orodja, pripomočke in metode za učinkovito soočanje, preprečevanje ali razreševanje konfliktnih situacij v delovnem okolju.

Delavnica je namenjena vsem zaposlenim.

 
 
 

Usposabljanje vodita:

Snežana Kragelj, univ. dipl. andragog in pedagog, Master Coach NLP, se že 10 let ukvarja s svetovanjem na področju dinamike medosebnih odnosov, razreševanjem težav, zastojev in konfliktov - tako v skupinah, kot tudi pri posameznikih. V podjetjih oblikuje, uvaja in usmerja praktične aktivnosti z namenom optimizacije delovanja timov, sinergije in kohezivnosti kolektiva, notranje komunikacije, pristopov k vodenju, ipd.

Zadnjih 8 let sodeluje pri vodenju podjetja Kragelj & Kragelj d.o.o., predvsem pri razvoju novih programov in njihovi implementaciji v podjetja. Pohvali se lahko s pozitivnimi rezultati vzpostavljanja učinkovite in produktivnejše klime v težavnejših delovnih timih in poslovnih okoljih.

 

Radovan Kragelj, univ. dipl. psiholog, je eden redkih slovenskih strokovnjakov z izjemno poglobljenim strokovnim znanjem s področja analize človeških potencialov.

Izvedel je že več kot 15.000 ocenjevalnih postopkov in psiholoških testiranj ter izpeljal več kot 3000 selekcijskih razgovorov za najzahtevnejša delovna mesta. Ker je znan kot izrazit praktik ter izjemen predavatelj, ki zna še tako zapletene teme razložiti na zelo preprost način. Kot predavatelj je izredno priljubljen predvsem zaradi svojih zabavnih in izvirnih prispodobah, sistematičnemu načinu podajanju znanja in združevanju teorije s številnimi praktičnimi primeri!

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.