Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Dostavljavec predstavlja podjetje

11.12.2007

Martina Gojkošek, Finance, 11. december 2007

Dostavljavec predstavlja podjetje

Izbiri dostavljavcev podjetja pogosto posvetijo premalo pozornosti.

Na podlagi stika z dostavljavci si stranke običajno ustvarijo vtis o podjetju, ki se ukvarja s storitvami hitre pošte. Njihovo obnašanje je za ugled podjetja zelo pomembno, česar pa se številni delodajalci ne zavedajo dovolj.

"Za ustvarjanje ustreznih kompetenc so odgovorni nadrejeni, ki morajo s treningom in mentorstvi zagotoviti želeno vedenje dostavljavcev," meni Amadea Dobovišek iz Publi Une.

"Nekateri dostavljavci dobavnico ponudijo v podpis prvemu, ki ga srečajo, zgodi se, da jo ponudijo tudi stranki, ki čaka na sestanek," opozarja kadrovski svetovalec Radovan Kragelj.  "Dostavljavci imajo za svoje podjetje vlogo znanilca kupčevih želja, za stranko pa naj bi predstavljali fizično utelešenje podjetja," meni Amadea Dobovišek, direktorica svetovalnega podjetja za strateško trženje Publi Una.

"Dostavljavci, ki se s kupcem prvi in pogosto tudi edini srečajo, lahko s svojim vedenjem pomembno pripomorejo h konkurenčni prednosti podjetja," poudarja.

Pogosta površnost dostavljavcev

Številni dostavljavci so po mnenju naših sogovornikov precej površni. "Nekateri dobavnico ponudijo v podpis prvemu, ki ga srečajo v podjetju, in zgodilo se je že, da so to ponudili tudi stranki, ki je čakala na sestanek," razlaga Radovan Kragelj, direktor družbe za upravljanje kadrovskih potencialov Kragelj & Kragelj. Neredko dostavljavci tudi ne omenijo podjetja, iz katerega prinašajo pošiljko, ali spregledajo zahtevo po osebni vročitvi. "Poleg tega niso vsi vedno najbolj prijazni in neredki postanejo precej nestrpni, če je treba nekaj minut počakati na podpisnika," še poudarja Kragelj, ki pa poudarja, da vseh dostavljavcev ne gre metati v isti koš.

Nujni sta vljudnost in urejenost

Ko podjetja, ki se ukvarjajo s hitro pošto, izbirajo dostavljavce, se morajo zavedati, da bodo ti kadri prihajali v stik z ljudmi in komunicirali s strankami, čeprav kratko in nezahtevno, poudarja Kragelj. Stranke si bodo na podlagi stika s temi ljudmi ustvarile prvi vtis o podjetju. "Zato je zelo pomembno, da podjetja na ta delovna mesta zaposlujejo ljudi, ki so komunikativni, prijetni, odprti do drugih, potrpežljivi, urejeni in znajo včasih tudi prisluhniti stranki," meni sogovornik. Obvladati morajo tudi vsaj osnovni bonton.

Premalo časa za izbor

Podjetja izboru teh kadrov večinoma ne posvečajo dovolj velike pozornosti. "Iz 15-minutnega pogovora lahko delodajalci odnesejo le zelo bledo sliko," opozarja Kragelj. Veliko kandidatov je namreč na pogovoru sposobnih igrati vlogo, za katero verjamejo, da jo pričakuje delodajalec. "In mnogi delodajalci so se tako večkrat precej opekli," še dodaja.

Izobraževanje je naloga vodstva

Kako ustvariti odnos s kupcem in ga kakovostno vzdrževati, so kompetence, ki postajajo za delo dostavljavcev nepogrešljive, poudarja Doboviškova. "Za ustvarjanje takih kompetenc so odgovorni nadrejeni, ki morajo s pomočjo treninga in coachinga zagotoviti oblikovanje želenega vedenja dostavljavcev in ga nenehno usklajevati s strateškimi usmeritvami podjetja." Podobno tudi Kragelj poudarja, da danes poznamo niz delavnic in treningov s področja poslovnega komuniciranja s strankami in osnovnega bontona.

 

Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.