Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Prijava na e-časopis Kadrovanje.com

Naročite se na brezplačni e-časopis Kadrovanje.com!

Prijava»

Arhiv»

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 


Prispevki so objavljeni v različnih medijih, kjer sami ali skupaj z novinarji predstavljamo posamezne teme s področja razvoja kadrov. Vabimo vas, da si jih preberete.

 
 
 

Kako izbrati dobre tržnike?

20.05.2008

Jasna Žaler, MojeDeloRevija, maj 2008

Kako izbrati dobre tržnike?

Najti novega tržnika, ki se bo odlično vklopil v naše podjetje in bi izpolnil naša pričakovanja, je vse prej kot lahka naloga. Svoje izkušnje in znanje, kako pridobiti in razviti mrežo uspešnih in sposobnih prodajnih predstavnikov, v nadaljevanju razkrivajo kadrovski in marketninški strokovnjaki.

Dobri prodajalci so redki.

Danes je individualni pristop do stranke bistveno pomembnejši, kot v preteklosti. Stranko morate tako rekoč poznati po imenu. Stranke danes več ne kupujejo proizvodov ali storitev, pač pa rešitve svojih problemov. Danes se prodaja odnos. Komunikacija je vse ali vsaj veliko. Če stranka sprejme prodajalcakot partnerja, ki mu lahko zaupa, prodajni rezultati pridejo sami od sebe. Neodvisno od tega, ali prodajate turbine za hidroelektrarne, nanotehnologijo ali veterinarsko oskrbo domačih ljubljenčkov. Največ pa je odvisno od ključne osebe – tržnika oz. prodajalca.

Kaj je torej tisto, kar odlikuje odličnega prodajalca?

»Na prvem mestu je njegova prepričljivost in nastop. Pogoj za to pa je ustrezna stopnja samozavesti, suverenosti in zaupanja vase. Prepričljivost je pravzaprav stopnja skladnosti med besedno in nebesedno komunikacijo. Prodajalci, pri katerih ti dve obliki komunikacije ne sovpadata, praviloma niso uspešni, saj pri strankah ne vzbujajo zaupanja. Zato so najboljši prodajalci tisti, ki verjamejo v proizvod ali storitev, ki ga prodajajo. Seveda mora biti dober prodajalec komunikativen, navezovanje stikov in ustvaranje novih poznanstev mu ne sme delati težav. Vztrajnost je zelo pomembna lastnost dobrih prodajalcev. Prav tako zmožnost upravljanja z ugovori in dvomi. Skratka – mora biti besedno spreten. Po drugi strani pa mora znati poslušati, tudi med vrsticami. Bolj kot proizvodi in storitve, ga morajo zanimati ljudje. Stranke danes kupujejo predvsem odnos, manj zgolj izdelek. Kandidat za prodajo mora imeti tudi nadpovprečno čustveno stabilnost in stresno odpornost. Stvari ga ne smejo zlahka vreči iz tira. Dobro se mora znajti v nepredvidljivih ali hitro se spreminjajočih situacijah. In jasno – dober kandidat za prodajo mora biti urejen. Kandidat, ki pride na razgovor v razvlečeni majici, stragnih kavbojkah in tremi uhani v nosu, najbrž nima razčiščenih predstav o tem, kaj stranke pravzaprav kupujejo,« pojasnjuje kadrovski strokovnjak Radovan Kragelj.

Kje najti vrhunskega prodajalca ali kako ga spoznati v množici?

Po besedah Radovana Kraglja enostavnega in zanesljivega recpta ni. »Pogosto so ti kandidati precej aktivni, v družbi se jih hitro opazi. So zgovornejši od drugih. Njihov besedni zaklad je bogatejši. V razgovoru so prepričljivejši. Seveda pa to še ne pomeni, da bodo nujno tudi dobri komercialisti. Če nimajo ustrezne vztrajnosti, motivacije in kariernih interesov, vse naštete lastnosti ne pomagajo kaj dosti," še meni Kragelj.

 

Celoten članek si lahko preberete v Reviji MojeDeloRevija, št. 39, maj 2008.


Nazaj na seznam člankov

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.