Kontaktirajte nas:

Tel:   01 430 17 87
GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Sledite nam na LinkedIn-u!

Spremljajte naše objave na LinkedIn-u:

 
 
 

Želite prejemati e-obvestila o delavnicah?

Naročite se na e-obvestila o delavnicah!

Več »

 
 
 

Zakaj podjetje Kragelj & Kragelj?

 

  • Že več kot 29 let izkušenj – čez 16.370 izvedenih postopkov za najzahtevnejša delovna mesta.

 

  • Časovna učinkovitost – rezultati v nujnih primerih že v nekaj urah!

 

  • Individualen pristop – vsak postopek je povsem prilagojen posameznemu podjetju.

 

  • Poglobljena selekcija in izbor kadrov – nudimo različne pakete storitev, poiščite si tisto, ki najbolj ustreza potrebam vašega podjetja!

 

  • Strokovnost - močna strokovna podlaga nam omogoča, da smo kos tudi težavnejšim situacijam v katerih se znajdejo timi, oddelki, podjetja.

Več »

 
 
 

Imate vprašanje?

Izbira primernega sodelavca je lahko težavno in zamudno opravilo.

Zato smo tu za vas, da vam pomagamo izbrati najprimernejšega sodelavca za vaše podjetje.

Pokličite nas na spodnje številke in z veseljem vam bomo pomagali.

Kragelj & KrageljTel:    01 430 17 87

GSM: 041 719 475
GSM: 041 360 069

info@kadrovanje.com

 
 
 

Facebook!

Klepetajte z nami na Facebooku!

 
 
 

št.38: 14.7.2015, ISSN 1581-6454, urednik:Radovan Kragelj, univ.dipl.psih.

E-časopis: Kadrovanje.com

 

Kako merimo vodstvene potenciale in izbiramo prave vodje (11)

Ključne timske vloge vodij - 2. sklop

V prejšnjem mesečniku smo zaključili s predstavitvijo profila timskih vlog, ogledali smo si tudi prvo od dveh  najpomembnejših timskih vlog, ki sta najmočneje povezani z vodstvenimi kompetencami in potenciali – Tvorca [TV] (Shaper).

 

Danes bomo nadaljevali s predstavitvijo Naslednjih dveh timskih vlog – Koordinator [KO] (Coordinator) in Izvajalec [IZV] (Implementer).

 

 

2. KO – Koordinator (Coordinator)


Ta timska vloga je povezana z organizacijskimi sposobnostmi in zmožnostmi upravljanja človeških potencialov. Najpogosteje se povezuje z visoko stopnjo samozavesti v povezavi z čustveno inteligentnostjo.

 

Prednosti

Tipični Koordinatorji (KO) so sposobni  pripraviti druge k akciji. Praviloma so zreli, samozavestni in disciplinirani, zato brez večjih težav pooblaščajo druge in predsedujejo skupini. Dobro načrtujejo in oblikujejo prioritete. Hitro opazijo talente v svojem okolju in jih znajo izrabiti za izvrševanje skupnih ciljev. Imajo širok pogled na življenje in v svojem okolju pogosto uživajo ugled. Verjamejo v mirno reševanje problemov.                                


Pomanjkljivosti

Ker so preveč usmerjeni v delo z ljudmi, lahko poskušajo z njimi manipulirati. Običajno nimajo prav veliko novih idej, so pa lahko preokupirani s cilji.

 

Funkcije

(!) Najbolj se izkažejo pri pri vodenju tima posameznikov z različnimi sposobnostmi in osebnostnimi lastnostmi. Bolje se obnesejo pri koordiniranju dela sodelavcev, kot pri usmerjanju podrejenih. Bližje jim je demokratični, posvetovalni, usmerjevalni tip vodenja, kot nastopanje s pozicije moči.

 

 

3. IZV – Izvajalec (Implementer)

 

Prednosti

Tipični Izvajalci (IZV) so samodisciplinirani in zanesljivi. Aktivnosti se lotevajo sistematično in metodično.  Tudi do rutinskih del ne čutijo odpora, odlikuje jih smisel za praktičnost. So učinkoviti, produktivni in imajo dobro izražene organizacijske sposobnosti. Osebne interese so pripravljeni podrediti interesom kolektiva.

 

Pomanjkljivosti

Pogosto pa so manj prilagodljivi, prehitre, prepogoste ali preveč radikalne spremembe, jih močno obremenjujejo. Za svoje delo potrebujejo stabilno okolje. Nimajo razumevanja za preveč "visokoleteče" cilje.

 

Funkcije

 (!) Najbolj se izkažejo tam, kjer se zahteva zanesljivost, učinkovitost in praktična uporabnost. Brez odpora opravijo potrebno delo - ne glede na to, ali je prijetno ali neprijetno.

 

V splošnem, najbolj optimalno vodstveno kombinacijo timskih vlog dobimo z močno izraženo vlogo Koordinatorja (KO), solidno, a ne premočno izraženo vlogo Tvorca (TV) in močno izraženo timsko vlogo Izvajalca (IZV).

NASLEDNJIČ: Timske vloge Snovalec (SN) in Iskalec virov (IV)

 

Lepo Vas pozdravljam,

Radovan Kragelj

 

 
 
 

Prijavite se na obvestila o Poslovnih delavnicah!

 
 
 

Naročilo Priročnika Celovit postopek novega sodelavca v praksi

 
 
 

Naročilo Priročnika Knjige Delo s teboj me ubija

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.